lørdag 21. november 2009

Skrekkfilmklubb: “Paranormal Activity” og “Quarantine”

Jeg elsker skrekkfilmer, jo teitere jo bedre sånn egentlig.

Faktisk er det så lite logisk som det kan bli med tanke på at jeg er ekstremt mørkredd og overbevist om at det bor en øksemorder under trappa mi. Jadda…


Skrekkfilmer kan mildt sagt skrekke livshiten ut av meg, men det er kontrollert redsel… det er kanskje derfor jeg syns det er greit?

Nå har jeg funnet en gjeng med jenter som er like lite logiske som meg, vi er superengasjerte og dannet dermed Damenes egen skrekkfilmklubb! Yey!

Sammen med skrekkfilmer hører det med god mat, kaker, POPCORN, og sjokolade.
Standarden er satt!

1. Klubbkveld – “Paranormal activity”


http://www.youtube.com/watch?v=F_UxLEqd074

Personlig mening om filmen:
Starten var så kjedelig at jeg virkelig vurderte å finne noe annet å se på. Gørrtreg med null spenning i det hele tatt.
Heldigvis ble vi sittende… filmen tok seg opp og gjorde jobben sin. Jeg ble så redd at jeg lo innimellom, man er nemlig så lite forberedt eller man er så altfor mye forberedt til en hver tid at når det da skjer noe så har man mest lyst til å hyle høyt, ergo man får latterkrampe og blir usynlig bak våre egne enorme trygge hender.
Likte du Blair Witch Project så liker du denne.
Terningkast: 4

Mat:
Tacopai med salat
Popcorn med ett snev av smørsmak
Sjokolade

Lokasjon:
My place


2. Klubkveld - “Quarantine”


http://www.youtube.com/watch?v=uZ15yrxh7ZQ

Personlig mening om filmen:
Filmen er filmet med ett håndholdt kamera til en hver tid, med preg av amatørvideo – noe som i seg selv funker hos meg, bare ikke så godt i denne filmen.
Til tider var oppløsningen så dårlig at vi knapt klarte å skimte bildene, spesielt i mørke scener.
Lyden var også en utfordring; vi måtte skru opp lyden under dialogene da vi hadde problemer med å oppfatte ordene, mens andre lyder var så overdimensjonerte i forhold at vi da måtte skru ned lyden. Stressende.
Selve filmen gjorde jobben sin, vi ble redde, hylte litt og gjemte oss bak hender og knær, lo hysterisk og skravlet nervøst.
Stikkord for handlingen er mennesker og rabbies, dødelig virus, klaustrofobisk lukket bygg hvor mennesker kjemper på liv og død for å overleve stadig flere smittede monsterlignende naboer, venner og familiemedlemmer.Pulsen er høy og den avslutter som forventet.
Terningkast: 2-3

Mat:
* Chilimarinerte kyllingspyd med fantastisk krydrete båtpoteter, hjemmelaget tzatsiki og chiliagurksalat. Fantastisk nydelig!
* Deep soaked chocholate cake – den beste sjokoladekaken jeg noengang har smakt! Himmelsk og verdt hele besøket alene.. hehe.. (jeg fikk med meg en tallerken full av kakestykker hjem, så her skal vi kose oss hele helgen. Yummi!)
* Popcorn med mer smørsmak enn Kims (veldig gode), og vanlige popcorn med havsalt.. vanedannende og riktig til en nervepirrende film.
* Melkesjokolade :o))

Cathrine kan lage mat, no doubt about that!

Lokasjon:
Cathrine på Tjelta