Dette er de mest populære kakene her i huset, de blir spist opp på no time, før jul.   
Jeg har i dag måtte bake dobbelt porsjon omgang nr 2, selv om det bare er litt over en uke siden sist.    
    
Jeg lager disse allergivennlige uten melk, egg og soya.    
For å gjøre dette bytter jeg ut margarin med blått Soft light, og egg med eggeerstatning (pulver). De smaker allikevel HIMMELSK!
Skrivefruens Julekaker
400 g margarin     
400 g sukker  
2 egg      
600 g hvetemel      
3 ss bakekakao  
2 ts bakepulver       
2-3 ts vaniljesukker (jeg bruker den grønne pakken, ikke Freia. Smaker så mye bedre!)      
      
Pynt: Ca en pakke melis + vann      
Smør og sukker røres hvitt.    
Eggene røres inn før det tørre blandes og siktes i det rørte smøret, sukkeret og eggene.     
Elt det hele til en jevn deig.     
Del deigen i 8 deler. Hver del rulles i pølser, legges på bakepapir på stekeplate og trykkes lett ned. På en stekeplate går det 3 pølser.    
    
Stekes på 225 grader i ca. 10 min.    
    
Når de er ferdige deles de på skrå mes de enda er varme. Pyntes med en bred melisstripe.
 
 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar