lørdag 9. august 2008

Livstruende syk

Fredag ble Anita lagt inn på sykehus med akutt Hypoglykemisk Anemi (Blodplate mangel) Hun hadde verdier på 14 tusen, et normalt menneske har verdier mellom 250 og 350 tusen. Hun har antistoffer i kroppen som angriper blodplatene.

Vi oppdaget de første symptomene på mandag, da hadde hun 15 små og store blåmerker på kroppen. Det så ut som om jeg har mishandlet henne. De fleste blåmerkene var på armene og beina og vi lurte på om det var senga på sykehuset som hadde forårsaket disse merkene.

Men i løpet av uka har hun bare fått flere og flere blåmerker og formen har blitt dårligere og dårligere. Hun fortalte meg ikke at på torsdag så måtte hun stoppe opp for å finne pusten etter å ha gått opp en etasje hos tannlegen. Hadde jeg visst det så hadde hun blitt kjørt rett til legevakta.

I dag har de begynt med dialyse for å bytte ut plasmaen hennes. Legene har gitt oss beskjed om at hun vil bli 100% frisk, men hadde hun ikke kommet inn til behandling så kunne hun fått hjerneskade eller det som verre er.

I går kveld begynte de å vanne ut plasmaen hennes for at antistoffene skulle bli fortynnet og ikke gjøre så masse skade. Anita har hatt masse hodepine og har fått ulike medikamenter for å lindre smertene. Hun har hatt en fæl natt med angst og hyperventilering. Dessverre fikk vi ikke komme opp i dag og besøke henne fordi de skulle sette kateter i halsgropen hennes. De må bruke en stor åre for å kunne renske blodet hennes fortest mulig.

Vi er livredd for at ting skal gå galt, men er ved godt mot og så lenge ikke legene sier noe annet så går dette godt.

Hun ønsker å få masse besøke da hun er blitt forespeilet at hun kan bli liggende der alt fra 1 til 5 uker. Det er bare å sende en melding først om hun er i form til å ta i mot besøk. Hun ligger på enerom på kreft/blodsykdomsavdelingen og det finnes ikke begrensninger på visittider og sånt, så det er bare å komme når det måtte passe.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj oj, så vond lesing dette var. Tenker masse på henne og krysser alt jeg har for at alt skal gå fint. Vi er mange i hobbyverdenen som tenker på henne og sender henne gode tanker.

Henning sa...

Vil bare ønske henne en riktig god bedring, for dette vil gå så bra.. Ser at dette innlegget er fra August så formen er nok bra nå vil jeg tro.. Sliter med det samme om dagen, pga cellegift kurer jeg ikke helt tåler og tar knekken på blodplatene.. 3 uker siden forrige kur, og blodplate verdier på 21000.. Noe skikkelig drit rett og slett..Ønsk henne lykke til fra meg:)